Ska det vara så svårt?


To make you feel my love

Rätt så tysta dagar här på bloggen men jag tar igen massa förlorad tid med min vapendragare Linnéa. Sandvikenhäng, bakishäng, trubadur på Atalanta, myskväll, promenad, film, youtubehäng osv. Ni ser ju? Inte tid med bloggen. Men, nu har jag landat på Byvägen och de blir en sleepover. Imorgon är en totalt ointressant dag, fredag hockeymatch och lördag blir det utgång. Jalå.

100 saker att göra innan du dör - del 1

1. Ligga med en kändis
2. Stå på scen och sjunga inför tusentals människor
3. Besöka alla länder
4. Backpacka i Asien
5. Bjuda med en kompis på en resa
6. Shoppa i Paris
7. Åka upp i Eiffeltornet
8. Bo i New York
9. Jobba genom en hjälporganisation
10. Volontär
11. Vara med i en tv-serie
12. Uppleva tynglöshet
13. Ta dykarcertifikat
14. Hångla med One Direction (♥)
15. Åka på kryssning i Karibien
16. Kasta sönder alla tallrikar mot en vägg
17. Få en stjärna på Hollywoods Walk of fame
18. Bli 100 år
19. Bli "drottning" på en bal i USA
20. Gifta sig med en prins
21. Uppfinna botemedel mot alla sjukdomar
22. Jobba med event - konserter, fester, filmer
23. Ha ett eget kläd-/smyckesmärke
24. Gå en catwalk
25. Flyga luftballong
26. Hoppa fallskärm
27. Välta en kossa
28. Simma med delfiner
29. Bygga mitt drömhus
30. Bo i ett vitt hus med blåa fönster i Grekland
31. Gå på kasino i Las Vegas
32. Besöka en vingård i Italien
33. Ge ut en bok
34. Gå med i 10.000-metersklubben
35. Gå på röda mattan
36. Rädda livet på någon
37. Prata ett annat språk flytande
38. Spela in en skiva
39. Knäcka ett ägg på huvudet
40. Vara rösten till en karaktär i en tv-serie
41. Spela gitarr på stranden
42. Få kärleksbrev
43. Sova under stjärnorna
44. Komma med i Guiness rekordbok
45. Ropa "Next round is on me" på en bar i USA
46. Besöka en nudiststrand
47. Få en gata uppkallad efter mig
48. Hoppa in i en taxi i New York och skrika "follow that car!"
49. Göra egen pasta
50. Ha ett eget radioprogram

You're perfect to me

Så, igår. Fick betala taxi till flygplatsen (vilket kan ha varit den mest stela resan hittills med en chaufför som endast pratade italienska och jag fattade ingenting), käkade pizza med plastbestick till frukost, satt och gjorde ingenting tills det var dags att checka in. Tog planet till Berlin - fick panik där eftersom jag endast hade 20 min att hitta nästa gate - men allt gick bra. Kom fram till arlanda 18.30, träffade Anton, upptåget till Gävle, x-tåget till Ockelbo. Sen mina kära vänner, var jag hemma igen. Med en cheezballzpåse på sängen.

It feels like home to me, it feels like home

Äntligen äntligen hemma i min säng på Spikvägen. Och det här väntade på min säng. Ni vet vart ni hittar mig ikväll
 


I can't live with or without you

Idag är jag tom på ord. Tom på känslor. Tom på något att säga. Tom i hjärtat.Tom på allt.
 
Imorgon åker jag hem till Sverige.

2012-11-20


It's like a force

Okej såhär är det, vi var till Verona idag och eftersom jag inte hade något internet ute på "stan" så fick jag anteckna lite grejer som jag såg. Grejen är att jag satt på ett café bra länge (säkert någon timme) och bara kollade. Så, såhär ser anteckningen ut (fetstil) och så följer en förklaring efter, fatta va?
 
Ett lesbiskt par - Mitt första italienska lesbiska par! (ingenting emot lesbiska, tyckte bara det var coolt. För de såg så himla italienska ut!!)
En gubbe som står som en staty - Han var klädd som Michael Jackson och stod helt stilla. Och PLÖTSLIGT så fick han för sig att göra den där "ta-på-petternicklas-dansen", hjärtat stannade typ.
En sönderopererad tant - Såg allvarligt ut som en katt. Eller något annat. Har inte bestämt mig.
Snyggaste italienaren / flört - Ah han gick förbi (eller ah, svävade på moln typ) mig och ögonkontakten asssååååå, sen vände han sig om säkert tre gånger. Mm bra snygg.
Kär i Ulrik Munther - Ja jag satt och lyssnade på han. Och han är snygg typ. Kär.
Käpp med inbyggd stol - Alltså seriöst kanske det coolaste jag har sett. Det var liksom en helt vanlig käpp upptill, men sen var det ben till en stol och en sits. Som man kan fälla ut. SÅ smart.
Tjejer som kan gå i klackskor / inte - Ja allla här har ju klackskor på sig. Men de som inte riktigt kan gå i dom kanske inte ska använda såna heller.
"Tvillingvagn" där de sitter mitt emot varandra - Sjukt cool vagn. Måste skaffa.
Världens längsta italienare - Typ 300 meter lång.
Fyra latte - Japp, hann dricka fyra stycken latte på ett och samma café idag. KATCHING.
 
Sen hann jag inte längre på min lista. Men, om ni aldrig har satt er på ett café helt ensamma så gör det för guds skull, förstår ni hur mycket man hinner tänka och fundilura på? Och alla människor man kan granska. Tror jag hittat en ny hobby. Men, det här kanske inte är något man gör bland folk man känner pga att det kan förekomma konstiga blickar. Ciaaaao

I believed in every thing you said to me

Idag har varit en lugn och fin dag, imorgon ska vi åka till Verona, mys! Har tyvärr inte så mycket att säga så det blir rätt tomt på bloggfronten. Förhoppningsvis kan ni få några bilder imorgon, take care så länge.

Dagens promenad


I want to do bad things with you

Började dagen med en lååång promenad. Först till Borghetto och myscafeét med en kopp kaffe, sen tog jag en sjuhelvetes väg upp till slottet (brant trappa med höga trappsteg), stod där uppe och var helt fascinerad av utsikten sen flyttade jag mig till Valeggio Sul Mincio, bara gick och gick och gick. Kanske hur skönt som helst.
 
Men, jag har tyvärr dåliga nyheter. Jag bokade flygbiljetten hem till Sverige idag och jag åker redan på torsdag. Så, 3 dagar kvar i Italien för fröken Astner. Känns både bra och dåligt såklart, men nya äventyr väntar.

La finestra sul fiume

Medan jag ändå är igång med att blogga så ska jag "ta tillfället i akt" och passa på att rekommendera detta Bed & Breakfast för alla er som letar efter något speciellt. Mattea och Pietro äger detta och husen man sover i är på samma gård som deras hem. Besök deras hemsida http://lafinestrasulfiume.it för att se fler bilder. Och jag kan lova er att det är precis lika fint i verkligheten!
 

I heard of a girl

Jag och internet kom inte riktigt överrens igår. Men dagen var lugn och bra. Jag, Pietro (pappan) och Diletta tog en promenad i Borghetto tillsammans, matade hästar och pratade. På eftermiddagen såg jag på en film och bara tog det lugnt, sen lekte jag med Diletta när hon vaknade vilket slutade med vattenfärg och jag fick bli en smurf!
 
Har precis ätit frukost och ska göra mig iordning för att ta en promenad till Valeggio och kolla runt lite. Ska försöka hitta någon affär där man kan köpa snacks, så sjuuukt sugen.. Jalå. Ciao!
 

Morgonpromenad


Det spelar ingen roll

Började dagen med kaffe och en promenad, lekte med Diletta och tog med henne ut i solen. Hon knäppte cirka 140 bilder med min telefon vilket var bra så jag har någonting att kolla igenom ikväll. På "rasten" eller vad man ska kalla det, så skypade jag med världens bästa bästa bästa Linnéa. Gav mig sådant lyckorus i kroppen. Lekte vidare med Diletta sen skypade jag med familjen där hemma. Käkade middag, lekte lite till och nu har jag landat inne på mitt rum och har deeptalk med fina fina Jessie. Hon är bra klok den där kvinnan.
 
Sweet dreams.
 
 
Jag och Juliet. Hon va mysig hon. 

Gårdagens - stämning!


Shine bright

Okej det är såhär. Jag har tvivel. Det har jag. Jag och Mattea (mamman) pratade väldigt mycket idag om allt möjligt och jag hade ett tag bestämt mig för att åka hem från detta. Men nu ikväll redde vi ut en massa saker och det känns bättre, så vi ska prova några dagar till och sen får vi se hur jag gör. Jag ska, som alla säger, ge det en ärlig chans. (Thank you again Mattea for your hug.)
 
Så, back on track. Efter lunch tog vi bilen till en stad jag inte vet namnet på, köpte julgran och alla dess tillbehör. Gick i en butik som liknar plantagen som var FULLPROPPAD med julsaker. Alltså, var typ det sjukaste jag sett. Jag tog en promenad till Borghetto, satte mig ner på myscafét helt själv och bara njöt. Och nu på kvällskvisten så klädde vi julgranen. Eftersom det är Dilettas (lilltjejen) första jul hemma så vill de ha känslan framme så länge de bara kan. Superbra idé tycker jag.
 
Nu ska jag försöka få mitt huvud tillbaka och skärpa till mig lite. Jalå.
 
 
Utsikt från myscafét.

A walk in Borghetto

 
Så idag tog jag en promenad runt i Borghetto för att rensa huvudet lite. Hade mysmusik i öronen, hälsade på män som cyklade förbi, kollade på en äldre man som fiskade sen satte jag mig på ett café helt ensam och avnjöt denna fika. Fick även en vän där, han berättade att han hade haft en fru som var från Sverige. Sen bjöd han in mig på vinprovning osv. Aja. Nu ska jag lägga mig och kolla på någon film och invänta morgondagen. Så kanske jag kommer med något mer intressant att läsa. Eller inte. Buonanotte!

Oh Romeo, where do you have your Juliet?

Åh denna dag. Vaknade en timme tidigare idag med, gick ner och kokade kaffe och käkade frukost. Familjen vaknade senare och då lekte jag ett tag med lilltjejen innan bilen styrde mot Verona. Käkade lunch sen tog vi en promenad runt staden. Det här kommer bli ett långt inlägg men and here you go;
 
 
Först ut; Piazza Erbe. En av Veronas äldsta byggnader. I det svarta lilla valvet till höger om pelaren ser ni ingången till morföräldrarnas hem, om ni googlar på "piazza erbe verona" så kommer ni se denna byggnad på i stort sett alla bilder, mmmm rätt centralt hem va?
 
 
Sen gick vi hem till Julia. Åh. Det var så mycket känslor där. Alla prickar ni ser är tuggummin som folk har satt dit för "kärlekens skull". Typ.
 
 
Här är Julias balkong. ÅÅÅH ROMEOOOO.
 
 
Och det här hörrni, det här är någonting fascinerade. Kärlekspar köper alltså hänglås som de sedan sätter fast på denna port inne vid Julias hus för att lova varandra evig kärlek hela livet. Fantastiskt va?
 
 
Och påväg in i Julias gränd/hus så såg väggarna ut såhär. Det har tvättats bort ett x antal gånger men människor runtom i hela världen kommer hit och skriver ner kärleksförklaringar och annat dyligt, så tillslut slutade allt med att de inte längre tvättar denna vägg.
 
 
Arenan. Även den mycket känd. Lite som Colosseum i Rom. Fast ändå inte.
 
 
Och slottet där typ Julias familj bodde. Eller om det var någon annan familj. De styrde över hela staden iallafall. Pretty cool huh?
 
Och här nedan ser ni en tjej som behöver en kompis;
 
 
Förlåt för bibeln. Men det är värt att kludda ner allt på en gång så jag inte glömmer. Och så att ni hänger med i samma tempo som min verklighet. För här svänger det jävligt fort ska ni veta.

"Det är lugnt"

Jag vill börja med att tacka er alla som kommenterat de senaste inläggen för era stöttande ord. Jag kommer läsa igenom era kommentarer de dagar jag känner att ingenting går min väg. Om ni bara visste hur mycket det betyder för mig. Fortsätt gärna kommentera så jag får lite respons på det jag skriver. Även om det inte är intressant för er så kan ni väl låtsas att det är det iallafall.
 
Så, idag var allt totalt omvänt till skillnad från gårdagen. Idag har allt gått bra och jag och lilltjejen har lekt och busat hela dagen utan några som helst problem. Jag fick agera Jaguar och krypa runt på golvet och morra, vi lekte doktor, dansat till italienska fågeldansen-sången, ritat på varandras händer, kramats, kindpussats, spelat piano osv osv. Bara en bra dag helt enkelt.
 
Imorgon ska vi åka in till Verona och hälsa på Mormorn och Morfarn + att jag ska få se självaste Romeo och Julias hus/balkong m.m. I can't wait!!
 
Ps. Saknar er alla. Speciellt Linnéa. Det är inte samma sak att dricka kaffe utan dig och det finns ingen här jag kan dra mina torra skämt för. För det första tror jag inte att de skulle fatta och för det andra så kan jag nog inte dra dom på engelska heller. DU FATTAS MIG IALLAFALL. ♥
 
Bjuppar på två bilder; Jag och världens sötaste lilltjej
 
 
Och så jag i ett försök att inte se så sliten ut, tacka gud för att man kan ha svartvita bilder. CIAO

Nov. 12, 2012

I ett av världens hörn


För mig själv

Vaknade en timme tidigare än planerat så jag gick upp och tog en dusch + kaffe och frukost med lite italiensk radio i bakgrunden. Nu är jag redo för dagen som jag hoppas blir bättre än gårdagen.
 
Fick skypa lite med familjen igår på självaste farsdagen vilket var skönt. Annars hände inte så mycket igår förutom att familjen hade lite gäster här på middag.
 
Måste kila och ta hand om lilltjejen nu, hoppas ni får en grym dag där hemma!
 
 
En bild över de italienska bergstopparna, typ.

Hjälpte mig inte alls

Alla dagar här kommer inte vara bra dagar. Och idag är en sån dag när jag bara vill hem och lägga mig i min källare på Spikvägen. Men utan motgångar så växer jag väl inte heller, så jag antar att alla dessa tårar jag slänger ur mig är värt de i slutändan.
 
(Men bara så ni vet så gör det absolut ingenting om ni kommer och hämtar mig heller) 

Welcome to my crib

Det blev en ganska lugn eftermiddag med lite skypesamtal och filmtittande på projektorn (!!!) + när lilltjejen vaknade så fick jag lite egentid och fick sitta kvar vid tv:n. Nu på kvällskvisten kom två kompisar till familjen och lagade god middag (risotto). Jag är verkligen i Italien va? Och jag som trodde jag hade ätit italiensk mat där hemma i Sverige, men det är ingenting jämfört med detta. Har fått klartecken att jag ska få lägga upp bilder här nu så here you go.
 
Såhär ser mitt rum ut;
 
 
Vardagsrummet;
 
 
Myshörnan;
 
 
Och utsikten från min och lilltjejens toalett;
 
 
Ursäktar mig för dåliga bilder, men har man en iphone så har man. Ciao ciao grazie så länge.

Read all about it

Jag älskar att vakna upp här. Man hör lilltjejen skratta i rummet bredvid och golvet knarra. Imorse fick jag vara med och duscha henne och sen lekte vi i någon timme på hennes rum. Byggde pussel och ritade. Fick dock mer färg på mina händer än på papperet. Antar att det är så det ska vara. Vi förstår varandra lite bättre för varje stund vi är tillsammans.
 
Käkade en god lunch tillsammans med hela familjen och nu sover lilltjejen. Jag vet inte riktigt om jag ska hitta på någonting att göra eller om jag bara ska ta det lugnt inne på mitt rum. Idag är det mulet väder så en promenad lockar inte direkt. Jag vet inte ännu om jag får lägga upp några bilder här hemifrån så jag får hålla lite på det.
 
Fortsätt kommentera så jag vet vad som händer i era liv, ciaoooo
 
 
Mamma och mormor; visst vill ni väl komma hit och se detta?
 

BTW

Så är värmen här ungefär som en vanlig vår i Sverige. Men träden fäller löv som om det vore höst. + att gräset är grönt och att det fortfarande blir klippt?? Vilka kulturkrockar alltså.

9 november

Vaknade rätt så utvilad imorse, lekte med lilltjejen och hon bestämde sig för att tömma ut alla leksaker hon ägde på golvet. Och där står jag helt hjälplös och fattar inte ett ord italienska som kommer ur hennes mun. Men hon verkar vara fruktansvärt glad att jag är här och jag är väldigt glad för att jag fick komma hit. Det här stället passar mig perfekt tror jag. Jag tog som sagt en promenad medan lilltjejen sov och hann med att se både Borghetto och lite av Valeggio sul mincio. It's pretty much the same. Fick sätta mig ner på en parkbänk vid floden och gråta ur mig lite med svensk musik i lurarna, rätt så skönt.  
 
Känner redan nu att min svenska inte är på bättringsvägen iallafall. Så ni får ha överseende på lite konstigt bildade meningar osv. Hoppas allt är bra med er där hemma, ge mig gärna kommentarer här på bloggen så jag ser att ni lever. CIAO CIAO GRAZIE
 

Promenad


Ciao ciao

Äntligen har jag kommit fram till Italien. Familjen hämtade upp mig på flygplatsen så åkte vi hem och sov i någon timme. Nyligen kom vi hem från ett restaurangbesök där jag fick äta tvättäkta tortellini, ganska fränt. Jag är dock alldeles för trött för att ens kunna stava så får berätta mer imorgon.

Utan ett ord

Nu är nästan allt packat och jag har kanske hur många blandade känslor som helst. Har nu sagt hejdå till nästan alla och det är ju gråtparty varannan minut känns det som. Kommer väl se ut som ett slakt imorgon när jag kommer fram till Italien. Men nu är det iallafall på gång att hända något brutalt i mitt liv och det kommer inte en dag för tidigt tycker jag.
 

När jag tar mitt farväl

Det blir så många "hejdå" för tillfället och jag vet inte riktigt hur många fler jag klarar av. Imorgon är sista dagen i Sverige och den ska "firas" med en fika på Trillin med min vapendragare, väldigt exklusivt. Ja ni, imorgon är sista dagen i Sverige på obestämd tid. Jag vet inte riktigt hur det känns än.
 
Ungefär såhär kommer min miljö se ut;
 
 
Så jag tror nog att det kan bli rätt fantastiskt.

Äntligen över

Har haft världens bästa sista helg i Sverige. I fredags var det maskerad + födelsedagsfest för Frida och i lördags kom hela släkten hit på kalas/fest. Somnade gott i min säng och vaknade inte förrän 16.00 igår. Skönt. Vilket kanske gjorde så jag vaknade sjukt pigg imorse 06.30. Jaja, lika bra att gå upp nu då och göra nånting av den här dagen. Klockan 6 ikväll ska jag träffa mina fina vänner för att säga hejdå, det gör ont i hjärtat redan nu.

Låt mig få bära dig

 
Idag har våra hjärtan slagit i takt i 18 år, du och jag har gått igenom precis allt tillsammans. Skiljsmässor, flyttar, låtsasmammor, låtsaspappor och allt vad det heter. Det där lät negativt, men tänk allt positivt som kommit ur det. Det finns så många saker jag minns. Som bilden längst ner, vi kröp in i hundgården och letade efter ett hål, i trosor och gummistövlar, pappa och M sprang efter oss med kameran och här försöker vi gömma oss. Eller kommer du ihåg när vi skulle kasta pil och jag prickade din armbåge? Eller den gången vi fick prova grannens golfklubbor och jag sköt en boll i ditt huvud. Du kanske minns den gången jag skjutsade ner dig i brännässlorna med barnvagnen?
 
Men du ska veta Frida, jag har alltid varit rädd om dig, rädd för dig, rädd att förlora dig. Alla gånger vi bråkat är för att jag är rädd för att du hatar mig, att jag inte gjort tillräckligt. Jag försöker alltid finnas här för dig, men jag vet att jag är långt borta.
 
Du kommer alltid att vara det dyrbaraste jag har, min älskade lillasyster. Och idag är det din dag, bara din dag. Jag säger det här alldeles för sällan till dig, men jag älskar dig. Och som jag älskar dig. Grattis på födelsedagen,
 
Storasyster

RSS 2.0